16 Mart 2007 Cuma

'Emel'in Seçtikleri' piyasada...

(16.03.2007/Turk.Net) -Daha önce Coşkun Demir’den Neco’ya, Güzin ve Baha’dan Nükhet Duru’ya, Işıl Yücesoy’dan Gönül Yazar’a ve son olarak da Seyyal Taner’e kadar Türk pop müzik tarihimizin önemli kilometre taşlarının plaklar üzerinde kalan şarkılarını dijital ortama aktaran Ossi Müzik’in son bombası Emel Sayın hayranlarını ve klasik Türk müziği severleri bir hayli sevindirecek. Çünkü bu kez her zamankinden farklı bir albüm var karşımızda. “Emel’in seçtikleri” adıyla piyasaya sürülen bu albümde “Yastayım yalnızım”, “Abu tab ile bu şeb”, “Ok gibi hublar” ve “Niçin a sevdiğim niçin” gibi pek çok değerli klasik eser, Emel Sayın’ın müthiş yorumuyla, orijinal halleriyle yeralıyor. Çocukluğumuzda TRT radyolarında hep duyduğumuz bu şarkıları şimdi cd olarak arşivimizde saklamak, önceki albümler gibi yine neşemize neşe katacak.

Sevimli grup Sefarad da nostalji rüzgarına kendini kaptırmış gözüküyor. Üçüncü albümlerine “Evvel Zaman” adını veren grup, nostaljik İstanbul şarkılarını kendilerine özgü üsluplarıyla yeniden yorumlamışlar. Dario Moreno’dan sevdiğimiz “İstanbul’un Kızları”, “Üsküdar’a Giderken”, “Kız sen İstanbul’un Neresindensin” gibi her daim iş yapacak şarkıları seçmeleri de boşuna değil, eminim yine ilgi görecektir bu albüm.

Eurovision şarkımız açıklandıktan sonra Kenan Doğulu’ya medyanın ilgisi müthiş. Klibi de tamamlanıp yayınlanmış. Şarkıyı fazla “hit” bulduğumu söyleyemem ama eminim finale kadar daha çok değişecektir. Avrupa’da ise hemen hemen tüm şarkılar yayınlandı ve sunuldu. Gelişmeleri ve videoları tambatumba.com sitesinden takip edebilirsiniz…

Pop müziğimin en gözde ismi Sertab Erener bu aralar tatlı bir telaş içinde, çünkü harıl harıl “Sertab Digital” albümünün son hazırlıklarıyla uğraşıyor. Kulağımıza gelen duyumlar en sevilen Sertab şarkılarının yeni mikslenmiş halleriyle adeta “uçuruldukları” yönünde. Bu arşivlik albüme sahip olmak için çok az bir zaman kaldı, benden söylemesi…Bu arada sanatçının bir süre önce yollarını ayırdığı Sony Music de, elindeki Sertab şarkılarından bir best-of albüm çıkardı. Farklı compilation'larda gördüğümüz İngilizce, İspanyolca ve Yunanca şarkıları da yine bu albümde biraraya gelmiş. Ama bu şarkılara zaten sahip olan benim gibi karda yağmurda çamurda Sertab sevenleri ancak Sertab Digital kesecek gibi gözüküyor, ben heyecanla onu bekliyorum!:)

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder