13 Temmuz 2007 Cuma

İyi ki doğdun Sezen!

(12.07.2007/Turk.Net)

Doğum günlerimde hep bir yerlere kaçmak, herkesten ve her şeyden uzakta kalmak ister ama bunu bir türlü hayata geçiremem. Gelir yine bulurlar beni. Doğum günleri özeldir, anneler gününden, babalar gününden, sevgililer gününden, hatta her bir günden daha önemlidir, çünkü kişiye özeldir.

Bu Cuma ise çoğumuz için çok özel birisinin doğum günü. Yıllarca dizeleriyle, notalarıyla, yüreğinden akan tüm sevgisiyle satırları tüm ülkeye, o ülkenin ayrı ayrı her bir bireyinin kalplerine dökülmüş birisinin, Sezen Aksu’nun doğum günü. “Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler” dedi içimiz titredi, “yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna” dedi gözyaşlarımızı tutamadık, “Şarkı söylemek lazım” dedi avazımız çıktığı kadar Sezen şarkıları söyledik, söylüyoruz yıllardır.

13 Temmuz Cuma Sezen Aksu’nun doğumgünü. İyi ki doğmuş, iyi ki bu topraklarda doğmuş… Sezen’siz bir Türk popu düşünülebilir miydi? Ben düşünemiyorum…

Joyturk, Cuma gününden Pazartesi’nin ilk saatlerine kadar “Sezen Aksu Özel Haftasonu” adıyla bir kuşak yayınlıyor. Sanatçının en sevilen şarkıları, tüm klasikleri, sizin istekleriniz, kendi sesinizden Sezen Aksu’ya doğumgünü mesajlarınız ve başka sürprizlerle haftasonu Joyturk’ten ayrılmamanızı öneriyorum. Pazar akşamı da saat 21'de Tamba Tumba’da “Sezen Aksu Özel” bölümüyle karşınızda olacağım...

Bu arada Sezen demişken sanatçıyla ilgili güncel bir kaç habere de değinmeden olmaz. Kariyerinde 2 sinema filmi de bulunan Minik Serçe bu kez de şarkılarıyla başrolde olacağı bir filme imza atıyormuş. Filmde Binbir Gece'den Halit Ergenç ve Tayfun Flordun'un da rol alacağı söyleniyor. Bir yapı firmasının İzmir’de gerçekleştireceği yatırım projesinin tanıtımı 3 Ağustos Cuma gecesi Çeşme Alaçatı Sea Side’da düzenleyeceği gala gecesinde yapılacakmış ve gecede Sezen Aksu, Fransızların dünyaca ünlü şarkıcısı Emma Shapplin ve Dj Mercan Dede sahne alacakmış. Aksu ve Shapplin gecede ‘Beyaz Giyme Söz Olur’ ile ‘Kardelen’ şarkılarını da birlikte seslendirecekler. Ve 27 ve 28 Temmuz'da Harbiye Açıkhava'daki konseri öncekilerden çok farklı olacakmış ve Minik Serçe, ilk kez seslendireceği yerli-yabancı hit şarkıları da yorumlayacakmış. Harika bir konser olacağa benziyor, benden söylemesi:)

İşte haftanın sizler için seçtiğim mini listesi:

1- Ağla Kalbim (Yeliz)
2- Kibir (Hande Yener)
3- Ekilmekteyim (Nazan Öncel)
4- Hayalimdeki Resim (Kıraç)
5- Kapış Kapış (Emre Altuğ)

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder