28 Temmuz 2007 Cumartesi

50. sanat yılında Erkin Koray

(27.07.2007/Turk.Net)

Barış Manço, Cem Karaca, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Tanju Okan…Her biri dev, her biri şarkıları, yorumları ve duruşlarıyla hafızalarımıza kazınmış, ayrı ayrı kalplerimize girmiş isimler bunlar. İçlerinde bir tanesi var ki, müzik tarihimizin en avangard, en revolüsyonel, en devrimci sanatçılarından biri: Erkin Koray. 60’ların başında yayınlanan ilk 45liği “Bir Eylül Akşamı” ile başlayan müzik serüveninde ilk patlamasını “Kızları da Alın Askere” şarkısıyla yapan sanatçı “Fesüphanallah”, “Arapsaçı”, “Şaşkın”, “Sevince” ve “Çöpçüler” gibi şarkılarla hafızalara kazındı. Sanatçı bu yıl 50.sanat yılını kutluyor. Hem de çok özel bir konserle. Harbiye Açıkhava’da 30 Temmuz Pazartesi gerçekleşecek konserde genç kuşağın başarılı gruplarından Duman ve güçlü bayan vokallerinden Özlem Tekin de Erkin Koray’ın bu çok özel gecesinde onunla birlikte sahne alacak.

Most Production’ın bu yıl 18. düzenlenecek Açıkhava Konserleri’nde başka kimler yok ki…Bu akşam Sezen Aksu’yla açılacak olan konserler, Yalın, Erkin Koray, Candan Erçetin, Nilüfer ve Cesaria Evora ile devam edecek.

“Erkin Koray Özel Hafta Sonu”

Rock müziğinin efsanesi Erkin Koray ile, 50. sanat yılını kutlayacağı 30 Temmuz 2007 Açıkhava Konseri’nden önce JoyTurk’te çok özel bir sohbet gerçekleştirdik. Koray, dünden bugune müzik kariyerini JoyTurk dinleyicileri icin aktardi…Bu sohbeti, 27-29 Temmuz arasında yayınlanacak Erkin Koray Özel Haftasonu kuşağı ile günün belli saatlerinde dinleyebileceksiniz.


Turhan Yükseler Tamba Tumba’da…

Tamba Tumba’nın bu haftaki canlı yayın konuğu, son enstrumental albumuyle dikkat çeken ünlü orkestra şefi ve aranjör: Turhan Yükseler… Bu çok özel sohbet ve Turhan Yükseler’den EUROASIA albümü kazanma şansı için 29 Temmuz Pazar akşamı JOYTURK’te Tamba Tumba’da buluşalım!

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder