10 Nisan 2007 Salı

Müzik..Müzik..Müzik...

(10-04-2007/Turk.Net) -Sinema ya da televizyon dizilerinde duyduğumuz şarkıların izleyici üzerindeki etkisi hepimizin malumu. Bazen bir dizide duyduğumuz şarkı yüzünden müzikmarketleri aşındırdığımız da muhakkak olmuştur. Ayten Alpman’ın yıllar sonra genç kuşakla Aliye dizisiyle buluşması, bu örneklerin en çarpıcılarından biri mesela. Son yıllarda iyice artan soundtrack albümlere yeni bir örnek Kalan Müzik’ten geldi ve genelde iyi albümlerle karşımıza çıkan firma dillere dolanan dizi müziklerine imza atan Kemal Sahir Gürel’in ilk solo çalışmasını piyasaya sürdü. Albümde, sanatçının ‘Hatırla Sevgili’, ‘Sultan Makamı’, ‘Aşka Sürgün’, ‘Hasret’, ‘Kırık Yaşamlar Diyarı’, ‘Binbir Gece Masalları’ gibi diziler ile kısa filmler için hazırladığı müzikler yer alıyor.

Birçoğu hayatta olmayan 16 unutulmaz sanatçının eserlerinden oluşan Türk Sanat Müziği albüm serisinin ilki olan ‘Evvel Zaman İçinde’, birkaç yıl önce Odeon serisinden çıkmıştı. İşte o albümün devamı, Evvel Zaman İçinde-2 olarak piyasada. Albümde; Müzeyyen Senar ve Zeki Müren gibi ustaların şarkıları bulunuyor.

Ossi Müzik de Bir Zamanlar karma serisinin 3.cüsüyle karşımızda. Bu kez hızlı parçaların biraraya toplandığı gözlenen albümde Füsun Önal, Seyyal Taner, Sezen Aksu, Yasemin Kumral, Ersan Erdura, Nazan Şoray ve bir çok değerli sanatçının unutulmaz pop şarkıları yeralıyor.

Bu arada Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu yılın diğer şarkılarının tanıtım klipleri bu haftasonu TRT’de yayınlanacak. Cumartesi ve Pazar geceyarısından itibaren izleyebileceğiz toplam 42 şarkıyı yarışma öncesi dinleyerek Türkiye’nin nasıl bir şansa sahip olduğuna karar verebilirsiniz. Kişisel fikrim, çok şanslı olmadığımız yönünde. Türkiye bu yıl da her yıl olduğu gibi gurbetçi oylarıyla yarı finali aşmakta zorlanmaz, ancak finaldeki dişli rakipleriyle işi çok da kolay gözükmüyor. Bir hatılatmam daha var, geçtiğimiz haftalarda ülkemize gelen Yunanistan’ın Eurovision temsilcisi Sarbel ve Romanya temsilcisi grup Todomondo ile yaptığımız röportajları tambatumba.com’da okuyabilirsiniz.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder