14 Temmuz 2006 Cuma

Cansu Koç: 'Yalnızlık Mevsimi'

9 Renk/Yalnızlık Mevsimi, Cansu Koç’un 4.albümü. Bugün piyasamızda cirit atan birçoklarının aksine iddiasız, durağan ama bir o kadar güçlü bir ses, güçlü bir yorum onunkisi. Bu albümle de bunu bir kez daha gösteriyor.

Müzik dünyamızda hep özel bulduğum ses rengi ve yorum gücüyle takdir ettiğim biridir Cansu Koç. Onu ilk kez “45’lik” albümüyle keşfetmiştim. Tam da tarzını özetleyen ‘Sen Aslı’dan da Güzelsin’, ‘Çayır Çimen’, ‘Aşkımız Bitecek’ gibi şarkıları yeniden yorumlamış, ‘Katip Arzuhalim’ ve hatta ‘Sessiz Gemi’yle beni kendine hayran bırakmıştı. İlk albümü ‘Anadolu Yakası’ yayınlandığında ise yıl 1998’di, gerek bu albümde gerekse 2001 yılındaki ‘İsimsiz’ albümünde “söz-müzik:anonim” ağırlıklı anadolu türkülerini rock motifleriyle süsleyerek yorumladı. Aynı zamanda Ahmet Koç’un da kardeşi olan sanatçı, 4 yıl gibi uzun bir aradan sonra geçtiğimiz haftalarda Seyhan Müzik etiketiyle yayınlanan 4. albümü “Yalnızlık Mevsimi” ile yine kulaklarımızda.

Albüme adını veren “Yalnızlık Mevsimi”, folk-rock kategorisinde Cansu Koç’un sesine yakışmış ve kolay sevilebilecek türde bir şarkı. Fikret Kızılok’un “A leyli leyli”si ve “Feslikan”ı bu tarzın sevenlerine bırakarak gelelim albümde en beğendiklerime: “Gözlerimde Yağmur” gerek müzikalite açısından gerekse düzenlemeyle albümün merkezinde duran ve onu şahlandıran şarkı olarak hemen göze çarpıyor. Bu Yunanca beste, üzerine yazılan Hakkı Yalçın-Cansu Koç sözleriyle de oldukça güzel uyum sağlamış. “Taş Çiçeğim”in sözlerinde Sevingül Bahadır’a rastlarken, 2004 yılında ülkemizde gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’nda 2.olan ve ülkemizden de yüksek oy alan Sırbistan-Karadağ’ın ünlü şarkısı “Lane Moje”nin, Aşık Veysel’in “Aşk Olmasa” sözleriyle bu albümde yeraldığını görüyoruz (Bu güzelim şarkı yeni ve çarpıcı sözlerle albümün en büyük hiti olabilecekken nedense şimdi kaderine terkedilmiş gibi bir his var içimizde). Albümün kapanışı ise Zülfü Livaneli’nin “Gözlerin”i ile yapılıyor.

Belki kalitenin yerlerde süründüğü müzik raflarında kendine çok yer bulamayabilecek ya da satış listelerini altüst etmeyecek bu albüm ama listeler kimin umrunda? Cansu Koç, kendine özgü yorumuyla bir kez daha iyi bir albüme imza atmış. Bize de onu tebrik etmek düşer.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder