18 Mayıs 2007 Cuma

Sertab Goes To The Club

(18-05-2007/Turk.Net) -Bir süre önce Sony Müzik’in yayınladığı “Best Of” projesinin hemen akabinde bu kez Sertab Erener’in kendi projesi “Sertab Goes To The Club” albümü Simya Müzik ve DMC etiketiyle nihayet piyasada.

O daha "Sertab Digital"a başlamadan önce biri gelip de özellikle Avrupa’da çok yaygın olan club müziği Türkiye’de çok doğru ve yenilikçi bir tarzla sunan birkaç isimden biri olacağını söyleseydi, Sertab Erener markasının ne kadar "cesur" olduğunu bildiğim için hiç şaşırmazdım herhalde. Öyle de oldu gerçekten. Sertab’dan çok şık, ona çok yakışan bir albüm geldi, tam da 15. yılını kutladığı sanat yılında. Zaten herhangi bir müzikmarkete girdiğinizde görmemeniz imkânsız, pespembe kapağının üzerinde albüme yaptıkları dj müzikleriyle katkıda bulunan Murat Uncuoğlu ve Aytekin Kurt ile önlerinde Sertab’ı resmeden bir grafik göreceksiniz. Kapağından içindeki en sevilen Sertab şarkılarına kadar çok kaliteli, çok nefis bir club albüm olmuş gerçekten. Birkaç ay önce Sony Muzik’in "En iyileriyle Sertab" albümünden sonra bu albüm de gösteriyor ki o, bu ülkenin en iyi seslerinden biri ve onun yıllar geçtikçe eskimeyecek şarkıları bambaşka formatlarda dinleyiciye ulaşsa da yadırganmıyor, bilakis yeni ve farklı kulaklara da ulaşabiliyor. Özellikle duygusal parçaların büründüğü yeni roller, albümü biraz daha değerli kılmış: "Gel Barışalım Artık" ve "Sevdam Ağlıyor" gibi… "Vur Yüreğim", çok sıkı bir tempoya bürünmüş, albümün ilk klibi olan "Yanarım" da öyle. Hiç boş yok desek doğrudur bu albümde ve sanıyoruz ki "Sertab Goes to…." serisi de zamanla farklı formatlarla ve sürpriz içeriklerle dinleyiciye ulaşmaya devam edecek.

Eurovision bitti, yankıları sürüyor…

“Shake it up Shekerim”le 4.olduk olmasına ama bu güzel sonuçtan ziyade yarışmanın politik olduğu yönündeki tartışmalar gündemi daha çok meşgul ediyor. Aslında anlamadığım şey, zaten şarkılara bakmadan ülkelerin birbirine oy verdiği bir Eurovision’dan bu anlamda gayet de güzel ‘faydalanan’ ülkelerden biriyken, diğer ülkeleri eleştirme hakkımız gerçekten var mı? Aynı mantıkla Ermenistan’a giden 12 Puan’a neden kızıldığı da anlamsız. Bu arada Sırbistan’ın kazanmasına ben de şaşırdım ama yarışmanın en büyük 2 favorisi olan Rusya ve Ukrayna’nın 2. ve 3. olması çok yerinde oldu.

Tamba Tumba’da “Tanju Okan Özel”

Bu hafta 11.ölüm yıldönümü dolayısıyla JoyTurk’te Tanju Okan şarkıları ağırlıklı bir programımız olacak. Randevumuzu biliyorsunuz, Pazar akşamı saat 21’de JoyTurk’te (89.0) görüşmek üzere.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder