1 Haziran 2007 Cuma

Bir başkadır o şarkılar...

(01-06-2007/Turk.Net) -Geçtiğimiz hafta 2 güzel albüm yayınlandı, ikisi de müzikseverlerin dilinde. Bir tanesi müzik dünyamızda tüm zamanların en özel seslerinden Ayten Alpman’ın, yeni bir albümü: “Bir Başkadır Ayten Alpman”. En son Ada Müzik tarafından 2000’lerin başında bir best-of’u yayınlanmıştı ama bu kez, Ossi Müzik tarafından çoğu bildik şarkılara yeni yorumlarıyla oluşturulan yeni bir proje bu. Tual grubundan sevdiğimiz "Pencere", bir Nükhet Duru klasiği “Sesini duyur”, Ferdi Özbeğen’den “Herkes kendi yolunda”, Nilüfer’den “Erkekler Ağlamaz” gibi pek çok şarkı, bu kez Ayten Alpman tarafından yorumlanmış. Genel sanat yönetmenliğini Müfit Bayraşa'nın yaptığı ve Sadun Ersönmez ve Kamil Özler’in düzenlemelere imza attığı albümde sürpriz şarkılardan biri de Serdar Ortaç’ın “Yaz Yağmuru”. Elbette Ayten Alpman farkıyla şarkı bambaşka bir hale girmiş…

Haftanın diğer önemli albümü ise “Onno Tunç şarkıları”. Toplam 13 Onno Tunç şarkısının yeniden yorumlandığı albümde Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer ve Nükhet Duru'nun yanı sıra Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi ve Aylin Aslım gibi rock şarkıcıları da yer alıyor. Özellikle Şebnem Ferah'tan "Ünzile", Ajda Pekkan'dan "Dokun Bana", Mor ve Ötesi'nden "1945" ve Sertab Erener'den "Sen Ağlama"yı dinlemenizi öneririm. Onno Tunç'un kızı Selin Tunç, kartonette şöyle yazmış: "(…) Bu albüm, babamın bestelerinin belli bir dönemle sınırlı kalmayabileceği, başka tarz ve yorumlarla yeni bir hayatiyet kazanacağı düşüncesiyle yapıldı. (…)". Hakikaten de yıllardır "eskimeyen" bu şarkılar, şimdi bu albümde farklı birer kimlikle ve yorumla karşımıza çıkıyor ve asla eskimeyeceklerini bir kez daha gösteriyorlar.

Onno Tunç ÖZEL

Hem yukarıda bahsettiğimiz albümden şarkılar, hem de albüme sığmayan diğer Onno Tunç şarkılarıyla "Onno Tunç Özel", bu Pazar saat 21’de Joy Türk’te, Tamba Tumba'da... Görüşmek üzere:)

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder