26 Ağustos 2006 Cumartesi

Cüneyt Çakım: 'Siyah'

Stardium şirketi Hepsi grubundan sonra bir de bunun erkek versiyonunu yapalım düşüncesiyle Bomb grubunu ortaya attı ama doğrusu fazla ortalarda gözükmüyorlar. Grubun “Sen Hiç Sevdin mi” şarkıları epeyce batılı altyapısıyla belli bir çıtanın üstünde kalsa da iç piyasada ne kadar tutar işte orasını bilemiyoruz. Şirket elbette bu 2 isimden ibaret değil, son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Murat Boz dışında bir başka yeni isim de Cüneyt Çakım. Son yıllarda söz yazarı ve besteci olarak Bendeniz, Pınar Aylin ve Reyhan Karaca gibi isimlerin albümlerinden şarkılarla tanıdığımız Çakım’ın özellikle geçtiğimiz yaz Pınar Aylin’in yorumladığı “Sebebini Sorma” şarkısı epeyce tutulmuştu. Yurtdışında da müzik çalışmalarında bulunan Cüneyt Çakım’ın kendi imzasını taşıyan şarkılarının ağırlıklı olduğu ilk solo albümü Siyah’ın çıkış parçası “Ruh”, ilginç video klibiyle dikkat çekiyor. Albümün geneline bakıldığında iyi altyapılarla –ki Murat Uncuoğlu ve Aytekin Kurt faktörünün etkisi büyük- piyasa kaygılarından uzakta şarkılarla karşılaşıyoruz ve Cüneyt Çakım’ın ilk albümünde tanınmak için çabuk sönecek balon şarkılar yapmak yerine daha uzun soluklu olabilecek özenli bir çalışma içinde olduğunu görüyoruz. “Ruh” dışında “Kimsin Sen”, “Nokta”, “Düşlerde kal”ve “Siyah”, müzisyenin daha bu ilk albümünde vermek istediği mesajı iyi özetliyor, buna rağmen radyo rotasyonuna daha kolay girebilecekler arasında ise “Yerin dolmaz” ve “Ne gezer”i sayabiliriz. Yorumculuğu konusunda daha ilk albümünü çıkaran birinden çok üstün bir performans beklenmemesi gerektiğini bilsek de, bu konuda bir hayal kırıklığı olduğunu söylemek haksızlık olur. Özetle, Cüneyt Çakım’ın gerek sözleri gerekse müziğiyle birbirinin kopyası şarkılardan geçilmeyen bir ortamda dikkat çekici bir albüme imza attığını söyleyebiliriz. Yeter ki ve umarız ki Stardium, varları yoklarının Hepsi grubu olmadığını bir an önce idrak edip, Cüneyt Çakım’ı ve diğer sanatçılarını ihmal etmesin…

Bu haftayı EMI’den 2 güzel haberle noktalayalım…

Türk Müziğinin Divaları

Türk Müziği’nin üç değerli kadın sanatçısı, kariyerleri açısından önem taşıyan, unutulmaz eserler içeren, bir döneme damgasını vuran albümleri ile yeniden gündeme geliyor. EMI grup şirketlerinden, geniş bir kataloğa sahip Harika Plak, bu değerli sanatçıları ve eserlerini gençlere tanıtmak, sevdirmek, unutturmamak amacıyla albümlerini yeniden yayımlayacak. Behiye Aksoy’un ‘Gözler - Ölmeyen Nağmeler’, Müzeyyen Senar’ın ‘Ölürsem Yazıktır’, Hamiyet Yüceses’in ‘Makber’ isimli albümleri Naim Dilmener’in önsözüyle ve güncel tasarımlarıyla eylülde tüm müzikmarketlerde!

Ve Hadise de albümlendi…

Başta ‘Stir Me Up’ olmak üzere şimdiye kadar çıkardığı tüm single’larıyla Belçika ve birçok Avrupa ülkesinde popüler olan Hadise’nin ilk albümü “Sweat” Türkiye’de de yayımlandı. 21 yaşındaki genç yıldız, bugüne dek Polonya ve Almanya’daki çeşitli toplama albümlerde yeralırken Türkiye’de de ciddi bir hayran kitlesi edindi. Şimdiye kadar yayımlanan tüm single’larının ‘Sweat’ albümünde yeralacağı Hadise’nin prodüktörlüğünü ise Yves Jongen üstlendi.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder