19 Ağustos 2006 Cumartesi

Hepsi, virajı döndü…

İlk albümlerinde hatırı sayılır bir satış grafiği yakalayan Hepsi grubu, 2.albümleri “Hepsi 2”yle de yine kendilerinden söz ettirmeyi başardılar. Bu kez arkalarında Pepsi gibi güçlü bir sponsor ve Sezen Aksu gibi dev bir isim var ama yeni şarkıları da hiç fena değil doğrusu.

Bu memleket kızlardan kurulu bir grubu ilk kez Eurovision’la tanımış, “Cici Kızlar” çok uzun ömürlü olmayan müzik kariyerine rağmen kısa sürede bu ülkenin en çok sevilen gruplarından biri olabilmişti. İkinci adım “Spice Girls” fırtınasının estiği zamanlarda Yonca Evcimik’in girişimiyle “Çıtır Kızlar”la gelmiş, ama bu proje de uzun soluklu olamamıştı. Şimdi karşımızda 4’ü de konservatuar eğitimli sesten kurulu Hepsi var. Erkek starların kadın starlara oranla daha rağbet gördüğü bir piyasada ne kadar uzun ömürlü olabilecekleri konusunda ilk albümleriyle umut vermişlerdi, şimdi de bu umudu güçlendirmişe benziyorlar. Pepsi için Sezen Aksu’yla birlikte söyledikleri ‘Tempo’ bir süredir kulaklarımızda. Bu proje için söyledikleri ‘Kaç Yıl Geçti Aradan’ gibi, ‘Olmaz Böyle Şey’i de bu albümlerinde genç dinleyiciye ulaştırıyorlar. “Hepsi 2”nin ilk klip şarkısı ‘Kalpsizsin’ dışında, ‘Tik Tak’, ‘Aşk Sakızı’ ve ‘Dinlemem’ de albümün dikkat çekici şarkılarından bazıları. Pepsi için hazırlanan ‘Tempo’yu da albüme ekleselermiş daha sıkı bir albüm olabilirmiş ama bu haliyle de ilk albümün başarısını devam ettirecekler gibi gözüküyor.

Rumeli Hisarı’nda neler oluyor?

Bu yılki organizasyondan basına yansıyan aksaklıkları takip etmişsinizdir.Zerrin Özer’le başlayan sorunlar, Işın Karaca’nın ardından Nilüfer’in de konserini iptal etmesiyle devam etmişti. Son olarak Volkan Konak ve Demet Akalın da konserlerini iptal ettiğini açıklayınca yaşanan aksaklıklar nedeniyle marka güvenirliğinin zedeleneceğini düşünen ana sponsor Dagi yetkilileri de konserlerden desteğini çekme kararı aldı ve bu yılki Rumeli konserleri Gülben Ergen'le son bulmuş oldu. Öte yandan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Hisar’ın içindeki tarihi cami kalıntılarından hareketle buraya yeni bir cami yapma girişimleri konusundaki haberler de basında yer aldı. Cami nereye yapılacakmış biliyor musunuz? Hisar sahnesinin tam üzerine!

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder