1 Ekim 2006 Pazar

Bu konserler çok konuşulacak

Hayretler içindeyim. Sadece 27 yaşındayım ve bu yaşıma kadar yerli ve yabancı birçok ismin konserini izlememe rağmen hiçbir zaman bir ağızdan bu kadar coşkuyla ve sevgiyle sahnedeki sanatçısına eşlik eden bir topluluk görmemiştim. Çoğu konseri tıklım tıklım dolu olan Türk popunun devleri Sezen Aksu, Nilüfer, Ajda Pekkan ve evet, Tarkan konserlerinde bile maalesef böyle bir seyirci olmadı, olamadı...Birçok dünya starı bu topraklardan geldi geçti, yine iddia ediyorum, böyle bir seyirciyi göremezsiniz.

Öncesini bilmiyorum ama Açıkhava, benim izlediğim son 10 yılda sanıyorum hiç bu kadar kalabalık olmamıştır. Bu havaya rağmen böyle bir izdiham yoktur eminim! Birkaç saat önce yağan yağmura bakıp da kimse kesin konser iptal edilir dememiş, 29 Eylül gecesi Açıkhava'yı doldurmuştu. "Bir mekan tam kapasite dolmuşsa daha kalabalık nasıl olabilir" diyenleriniz olabilir, ama benim bahsettiğim insan sayısı değil, sayının ötesindeki kalabalık, o kalabalığın (önler ya da arkalar değil, tüm Açıkhava'dan bahsediyorum) toplam sesi, toplam duygusu, toplam herbirşeyi...

"Bir Yıldız"la açtığı reperturarının neredeyse tamamı eski şarkılarından oluşuyordu ve son albümünden 2 şarkıyı da konserin sonuna saklamıştı. Orkestra sahnelerin en iyi isimlerinden oluşturulmuş, şarkılar bu düzenlemelerle daha da uçmuştu. İrem sadece 2 saat sahnede kaldı kalmasına ama sahneye sığmayan yüzlerce şarkısı neredeyse her seyircinin ağzından birer istek olarak havaya döküldü 2 saat boyunca. Eminim bir 3-4 saat daha sahnede kalsaydı, aynı coşkuyla aynı seyirci sonuna kadar orada kalacaktı, belki de sabahlayacaktı.

Bir sanatçı için daha gurur verici ne olabilir? Sanki bir gün bile ayrı kalmamış bir seyirci-sanatçı ilişkisi, inanması zor, abarttığımı da düşünebilirsiniz. İlhan İrem'in sıkı bir fanatiği değildim ama Türk popu için hep çok değerli biri olduğunu düşünmüşümdür. Şimdi şu noktadan sonra sanırım fikirlerimi yeniden gözden geçirmem gerekecek. Değerli lafı az kalır. Allah her sanatçıya böyle muhteşem bir sanat hayatı, böyle vefakar bir seyirci nasip etsin. 18 yıldan bahsediyoruz, 18 yıl sahnelere çıkmayan bir adamı, çoğunluğu yaşı genç olan bir seyirci izliyor ve tüm şarkılarını ezbere söylüyor. Böyle bir vaka bu topraklarda kaç kere görülmüştür?

İlhan İrem, 3 büyük ildeki 3 konseriyle tam 18 yıllık hasreti sonlandırıyor. İstanbul'daki etkileyici manzaranın aynısı, Ekim ayındaki 2 konserle daha tekrarlanacak. Biri 7 Ekim'de İzmir'de, diğeri 14 Ekim'de Ankara'da. Belki gazeteler yazmayacak, belki televizyonlar göstermeyecek bile, kimbilir? Ama Türk popunun bu mucize olayına kulaklarınızla ve gözlerinizle şahit olmak sizin elinizde...

http://www.ilhaniremkonserleri.com

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder