28 Ekim 2006 Cumartesi

Bertuğ Cemil: 'Duygusal Tuzaklar'

Bayramda kendime biraz daha fazla vakit ayırıp uzun zamandır dinlemek isteyip de fırsat bulamadığım albümleri dinledim. Bunlardan biri de ilk çıkışını ‘Ben Hiç Sevemem’ ile yapan Bertuğ Cemil...Aslında uzun yıllardır Beyoğlu’nda birkaç yerde müzik gruplarıyla canlı performans sergileyen ve beste çalışmalarına çok erken yaşlarda başlayan biriymiş bu genç sanatçı. Albümü için demo hazırlıklarını sürdürürken aynı kayıt stüdyosunda Kıraç’la tanışması Cemil’in bu ilk albümü ‘Duygusal Tuzaklar’ için bir başlangıç olmuş. TMC’den yayınlanan albüm, özellikle günümüzde çabuk tüketilen şarkılara rağmen iyi müzik ve iyi vokal birlikteliğinin sonuçlarıyla da iyi işler yapılabileceğine dikkat çekiyor. Şarkı düzenlemelerinde ve müzik direktörlüğünde Kıraç şarkılarını da başka bir havaya sokan Cengiz Köroğlu gibi bir ustanın ismini görmemiz de albümü bir kat daha değerli kılıyor.

Pop-rock kategorisinde değerlendirilebilecek albümün kartonetinde Bertuğ Cemil, tüm şarkılarını hangi yıllarda yazdıklarını da eklemiş. Caz gırtlağıyla dikkat çeken genç müzisyenin çıkış parçası dışında özellikle ‘Son kez’, ‘Biçare’ ve ‘Bana Sen Gelmelisin’ gibi şarkıları da kolayca kulaklara yerleşecektir diye tahmin ediyorum. İlk dinleyişte kolay hazmedilmeyecek bir albüm olduğu muhakkak, ancak dinledikçe özümsenecek, sindirilecek bir albüm yapmış Bertuğ Cemil, tavsiye ederiz.

Fono Müzik’ten yakın dönem nostaljisi

Zerrin Özer’in 80’li yıllardan 2 arabesk nağmeli ‘Kırmızı’ ve ‘Dayanamıyorum’, 90’lardan da ‘Dünya Tatlısı’ albümü Fono Müzik etiketiyle piyasada. Zamanında plak olarak yayınlanmış Zerrin Özer albümlerini arşivinde cd formatında saklamak için iyi bir fırsat, özellikle de "Yoksun Sen", "Bu Yaz", "Seninle Başım Dertte", "Kurulsam Gönül Tahtına", "Bir Gülü Sevdim" şarkıları için mesela. Bu arada aynı şirketin, Harun Kolçak’ın ‘Gir Kanıma’sı ile Aşkın Nur Yengi’nin ‘Sevgiliye’sini de yeniden yayınladıklarını hatırlatalım…

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder