4 Kasım 2006 Cumartesi

Nazan Öncel 'şaşırtmadı'!

Soğuk havanın kapımıza dayanıp alacaklı gibi zil çaldığı şu günlerde kar ve yağmurun en acımaz ‘büyük fırtına öncesi’ haykırışları ne kadar canımızı sıksa da, üzerimizdeki sıkıntıyı her zamanki gibi azaltan müzik değil de nedir? Rolling Stone’un ardından Billboard dergisinin de Türkiye’de yayına başlamasıyla şimdi hem dünya listelerini hem de Türkiye listelerini daha güvenilir kaynaklardan takip edebileceğiz. Örneğin ‘Afili Yalnızlık’ın son dönemde radyolarda en çok çalan şarkı olduğunu biliyor muyduz? Şaşırdım desem yalan olur, çünkü Emre Aydın hem bu şarkısıyla hem de baştan sonra dört dörtlük bu albümüyle 2006 yılının en iyi çıkış yapan ismi olmayı başardı.

Nazan Öncel’in ‘Aşkım Baksana Bana’ ile çıkış yaptığı ‘7n Bitirdin’ de çok satacak gibi gözüküyor, ama doğruyu söylemek gerekirse Öncel’in bu kez farklı bir albüme imza atacağını, daha cesur, belki daha yeni ve farklı şarkılarla dinleyicisini şaşırtacağını ve heyecanlandıracağını düşünenlerin de biraz yanılgıya düştüğünü söylemek yanlış olmaz. Elbette kimse ondan –artık çok gerilerde, biraz da anılarda kalmış- yeni bir 'Göç' ya da 'Demir Leblebi' beklemiyordu, ama albümde bir şarkıdan diğerine geçtiğinizde sanki hala aynı şarkıyı dinliyor gibi hissedebiliyorsunuz. İlk duyduğumda çarpıldığım ‘El Kızı’ gibi ‘Utan’ ve ‘Ekilmekteyim’in de akıbetleri tıpkı ‘Aşkım Baksana Bana’nınki gibi olacaktır. Bir önceki albümden ‘Nereye Böyle’ ve ‘Küçük Gemiler’le ortaya koyduğu duygusallığın boyutunu ‘7n bitirdin’, ‘Direkten Döndüm’ ve Zehirli Sarmaşık’ gibileriyle bu albüme de taşıyan ve karikatürlü kartonet tasarımıyla da mp3 indirmek yerine neden bir albümün ‘satın alınması’ gerektiğine de dinleyiciyi ikna etmeyi başaran Nazan Öncel’in yine çok satacağı muhakkak. Birçokları için asıl önemli olan ise, Öncel’in ‘bundan sonraki kozunun’ ne olacağı…

Eurovision muamması sürüyor...

Cengiz Semercioğlu’nun ‘Bu yıl Zerrin Özer gidecek’ yazısıyla başlayan Eurovision tartışması yerini daha sonra ‘Zerrin değil, rock grubu gidiyor’ haberlerine bırakmış, hatta Sertab Erener ve Demir Demirkan’ın da TRT’yle görüştüğü iddia edilmişti. Geçtiğimiz günlerde Demirkan’ın menajerlik şirketinden yapılan açıklamayla bu yıl TRT’yle Eurovision konusunda ortak bir çalışma içinde olunmadığı ifade edilirken, şimdi ise tüm gözler magazin sitelerinde Eurovision’la ilgili haber konusu olan Murat Boz’a çevrildi. Medya tüm bu haberleri doğru kaynaklardan mı aktarıyor bilemiyoruz, ama TRT’den resmi bir açıklama yapılana kadar her an herkes Eurovision’a aday gösterilebilir gibi gözüküyor:)

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder