25 Kasım 2006 Cumartesi

Hayatımızın Fon Müziği

NTV’nin ilk bölümü 17 Kasım’da yayınlanacağı duyurulan ‘Hayatımızın Fon Müziği’ adlı müzik belgeseli, yapılan son değişiklikle 29 Kasım’a ertelenmiş. 60’lardan bugüne hayatımıza yön veren Türkçe şarkılar, etkileri ve yıllar sonra popülerliklerini koruma nedenlerinin sorgulanacağı ve Ömer Özgüner, Naim Dilmener, Can Kozanoğlu gibi isimlerin danışmanlığında yapılan belgeselin yönetmeni Nedim Hazar. Hazar, daha önce Burhan Öçal & Trakya All Stars, Mercan Dede ve Özcan Deniz için belgeseller hazırlamıştı. 45’er dakikalık belgesel 15 günde bir Cuma geceleri yayınlanacak.

NTV Genel Müdürü Cem Aydın’ın açıklamasına göre projede ilk düşünce müzik tarihimizi kronolojik olarak dönemin konserlerinden, olaylarından ve yarışmalarından derlenen görüntüler eşliğinde incelemekmiş ancak 60′lı ve 70′li yılların görüntüleri için TRT yüksek ücretler isteyince şarkılardan yola çıkılmış ve belgesel de şarkılar üzerine kurulmuş. “Hayatımızın fon müziği” belgeselinin ilk 4 bölümünün konuları ise şöyle belirlenmiş:
1- Kimler Geldi Kimler Geçti / 60’lı ve 70’li Yıllar (Ana Konuk: Ajda Pekkan, Diğer konuklar: Fikret Şeneş, Nükhet Duru, Seyyal Taner, Erol Evgin, Alpay)
2- Benimle Oynar mısın / Şehir müziği (Ana Konuk: Bülent Ortaçgil, Diğer Konuklar: Ali Kocatepe, Yeni Türkü, Erkan Oğur, Orhan Kahyaoğlu)
3- Kara Tren / Türküler ve muhalif müzik (Ana Konuk: Sabahat Akkiraz)
4- Kaybolan Yıllar / 80’li yıllar (Ana konuk: Sezen Aksu)

Ömür Göksel: ‘A Touch of Love’
Bir zamanlar altın plaklarla ödüllendirilen ve çok sevilen şarkılar yorumlayan Ömür Göksel, dünya müziğinin önemli klasiklerini yorumladığı ‘A Touch of Quality’ albümünün başarısından sonra satış listelerini şimdi de ‘A Touch of Love’ albümüyle zorluyor. “Fly met o the moon”, “Autum Leaves”, “The girl from İpanema”, “Yesterday when I was Young” “Perhaps” ve “Those were the days” gibi şarkıların yeraldığı albüm çift cd’den ve 24 şarkıdan oluşuyor.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder