18 Ekim 2006 Çarşamba

Sezen Aksu: 'Allahaısmarladık'

Bir süre önce “Kaybolmayan Yıllar” adıyla eski albümlerini yeni kapak ve bilgilendirici kartonetlerle yeniden yayınlayan Sezen Aksu bu kez 1977′de yayınlanan ilk albümü “Allahaısmarladık”la, serinin en hoş sürprizlerinden biriyle karşımızda…

Şansını ‘Sezen Seley’ ismiyle yayınlanan ilk 45’liği ‘Haydi Şansım’la deneyen Sezen Aksu, bu ilk denemesinde fazla ses getirmemiş ama sonrasında özellikle ‘Kusura Bakma’ ve ‘Kaybolan Yıllar’ ile bir anda patlamış. Bir yılbaşı gecesinde çıktığı televizyon ekranıyla milyonlara seslenen, kulağındaki küpelerle ve “olmaz olsun cüzdanımda milyonlar / kalbimde sevgin oldukça / zenginlik, mal, mülk, para neye yarar / yanımda sen olmayınca” dizeleriyle hafızalara kazınan Minik Serçe, yıllar içinde giderek artan bir hayran kitlesiyle ve dillerde düşmeyen yüzlerce şarkısıyla ülkenin en sevilen sanatçılarından biri olmayı başardı.

“Allahaısmarladık” albümünde, orijinal LP’nin içindeki şarkılarının yanısıra, 1976-1979 yılları arasında yayınlanan dört 45′liğindeki şarkılar da iyileştirilmiş orijinal kayıtlarıyla yeralıyor. Türk popundaki ilk yıllarında özellikle “Olmaz Olsun”, “Kusura Bakma”, “Yaşanmamış Yıllar” ve “Seni Gidi Vurdumduymaz” gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan Minik Serçe’nin bu albümü, hem sanatçının hayranları için hem de 45lik meraklıları için hoş bir sonbahar sürprizi oldu. Ne diyelim, darısı Ajda Pekkan'ın ve hayranlarının başına!

Afili Yalnızlık

Son günlerde radyolarda sıkça duyduğum bir şarkı bugünlerde benim de kulağımdan düşmüyor. ‘Afili Yalnızlık’la iyi bir çıkış yakalayan Emre Aydın’ın albümünde kayda değer başka şarkılar da mevcut. Özellikle ‘Belki bir gün özlersin’e de bayıldım. Şebnem Dönmez’in rol aldığı video klibinin enteresanlığı da, 2-3 sn.lik tv görüntüsü dışında Emre’nin bu klipte yeralmıyor olması.

tambatumba.com
Tamba Tumba'nın uzun bir süredir güncellenemeyen web sitesi, yeni blog-haber tarzıyla yeniden yayında...Dünden bugüne müzik haberlerinin yeraldığı sitede ayrıca çeşitli multimedia kayıtlara ve radyo programıyla ilgili geçmiş bölümlere de ulaşılabiliyor.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder