19 Ocak 2007 Cuma

Ayla Dikmen: “Seninle Sonsuza Kadar”

(19.01.2007/Turk.Net) Müzik dünyasında son günlerin en güzel haberlerinden biri de Ayla Dikmen anısına yapılan “Seninle Sonsuza Kadar” albümü oldu. Sanatçının 13 şarkısına yer verilen bu çalışmada, orijinal kayıtlara sadık kalınarak Ayla Dikmen’in sesi günümüz düzenlemeleriyle karşımıza çıkıyor.

Kısaca Ayla Dikmen’in müzik hayatına şöyle bir göz atarsak, ilk kez İlham Gencer’in teşviğiyle müziğe başladığını görüyoruz. Aydın Lisesi’nin radyosunda solist olarak şarkı söylediği yıllarda halk türküleriyle başlar ama daha sonra pop müziğe, ya da o zamanki tabiriyle ’Türkçe sözlü hafif batı müziği’ne yönelir. 1965 yılında katıldığı Balkan Melodileri Festivali’ndeki birincilik ödülünün ardından Şerif Yüzbaşıoğlu’nun orkestrasıyla başlayan profesyonel müzik yaşamında ilk plağı ise "Niksarın Fidanları"yla 1966 yılında gerçekleşir ve sonraki yıllarda söylediği "Alyanaklım", "Onu bunu bilmem kararlıyım", "Yanan Mum", "Kim Dinler Sizi", "Yolcu Yolunda Gerek" ve yazının başında da hatırladığımız unutulmaz sözleriyle "Aşk Defteri", sanatçının en sevilen şarkıları arasında yer alır. 80’lerde arabeskin piyasayı ele geçirmesiyle müziğe ara veren Ayla Dikmen yakalandığı rahim kanserinden kurtulamayarak 1990 yılında aramızdan ayrıldı.

Unutulmayan şarkıların sahibi, 70′li yılların önemli seslerinden Ayla Dikmen’in “Seninle Sonsuza Kadar” albümü piyasada. Geçtiğimiz hafta teyzesinin hatırasına bu albümü çıkarmak için geceli gündüzlü çalışan Meltem Çelebioğlu’nun evsahipliğini yaptığı ve albüme yorumlarıyla da katkıda bulunan Yaşar, Deniz Seki ve Emre Altuğ gibi sanatçıların da katılımıyla Babylon’da bir tanıtım gecesi yapıldı. 21 Ocak Pazar akşamı ise Tamba Tumba’da Meltem Çelebioğlu’nun da katılımıyla “Ayla Dikmen Özel” bölümü var, Radyo Viva’da görüşmek üzere…

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder