16 Ocak 2007 Salı

Popstar’ın ardından

(16.01.2007 / Turk.Net) Nicedir Popstar’ı takip etmiyordum ama yarışmanın bitimine yaklaşırken son haftalarda beni de bir merak salmıştı. Finale kalan her 3 yarışmacı da ortalamanın epey üstünde performans çıkarıyorlardı doğrusu ama sanırım sizler de Hasret’in haklı olarak kazanmasına benim gibi sevindiniz. Kızın önceki performanslarını da youtube’dan izlediğim kadarıyla hakikaten yorumuyla ve şarkılara hakimliğiyle bugün piyasada “profesyonelim” diye gezinen bir çok sanatçıdan daha başarılıydı. Bu arada biz bu “alaturka” işini tuttuk galiba, baksanıza reytingler de bunu gösteriyor. Bunda en büyük payı biraz da şarkıların güzelliğine vermek lazım sanırım, zira üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin Türk Sanat Müziği şarkıları değerlerinden en ufak bir şey kaybetmiyorlar.

Onno Tunç’a tribute albüm

Yeni yılın ilk önemli projesi hayata geçiyor. Onno Tunç’un 10. ölüm yıldönümü için hazırlanacak olan bu özel projede Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Zerrin Özer, Şebnem Ferah ve Sertab Erener gibi tüm zamanların en beğenilen bayan vokallerinin yanı sıra popüler müzik dünyasından Aylin Aslım, Mor ve Ötesi, Hayko Cepkin ve Ceza gibi genç isimler de yeralıyor. Levent Yüksel ve Emre Altuğ’un da birer Onno Tunç şarkısı yorumlayacağı tribute albümün sanat yönetmenliğini de pek tabii Sezen Aksu yapıyor. Albümün sürprizi ise Sezen Aksu ile Nilüfer’in ‘Tutsak’ adlı şarkıda düet yapacak olmaları.

Morrisey Kenan Doğulu’ya karşı

Kenan Doğulu cephesinde Şubat başına kadar Eurovision şarkılarını teslim etme heyecanı hakimken, İngiltere’den şaşırtıcı bir haber dünya medyasında kendine hızla yer buldu. İngiliz pop müziğine 80′lerde damgasını vuran Smiths topluluğunun eski solisti Morrisey Eurovision şarkı yarışmasına hazırlanıyor, hatta BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, Morrisey, Eurovision’a yarışmacı olarak katılmayı ciddi şekilde düşünüyormuş.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder