30 Ocak 2007 Salı

Seyyal Taner: Naciye

(30.01.2007/Turk.Net) 2005 yılından beri birçok sanatçının en sevilen ve unutulmayan şarkılarını plaklar üzerinden kurtarıp cd üzerine taşıyan, bununla da kalmayıp unutulmaz Babylon geceleri yaşatan Ossi Müzik'in son müjdesi Seyyal Taner sevenlere geldi. Daha önce aynı şirketin yayınladığı ilk Seyyal Taner "best of"u sanatçının 70'li yıllardaki şarkılarını içeriyordu. Bu kez ise karşımızda sanatçının 1986 ve 1987 yıllarında sadece kaset formatında dinlediğimiz sevilen şarkıları var. Hangileri mi?

Mesela Seyyal Taner dendiğinde onunla efsaneleşen bir "Naciye"...80'lerin başında önce televizyonda yayınlanarak ilgi çekti, uzun bir süre plak yapılmamasına ve sadece televizyon ve radyodan yayınlanmasına rağmen dillerden düşmedi. En az "Naciye" kadar ilgi gören "Leyla", "Ömür geçip gidiyor (Renkler)", "Eninde Sonunda", "Dağlar" ve diğerleri...Hiç kuşkusuz bu albümün en can alıcı noktası ise Seyyal Taner'i Eurovision'la buluşturan 2 çok önemli şarkı. 1986'da Nilüfer ve Nil Burak gibi 2 önemli rakibini de geride bırakan ancak Halley'e yenilen "Dünya", ve ertesi yıl Eurovision vizesi alabildiği "Şarkım Sevgi Üstüne", ilk kez cd üzerinde dinleyiciyle buluşuyor. Biri hariç, albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz'a ait. O "biri" de, müziği yine Tuğsuz'a, sözleri ise Aysel Gürel'e ait olan ve 80'lerde Türk popu dendiğinde es geçilmemesi gereken bir şarkı: "Sen de dans et".

"Naciye"yi yıllar sonra yeniden sahnede görmek, eminim bir çoğunuzu heyecanlandırmaya yetmiş olmalı!

Ajda'dan Sevgililer Günü'ne özel...

Cool Kadın'la 2006'yı oldukça iyi geçiren Süperstar, 14 Şubat için yeni bir maxi-single hazırlığı içindeymiş. İçinde Amazon'un da olduğu, Cool Kadın'daki hit şarkılara yapılan remixler son dönemde "Miracles" şarkısıyla kulüplerin gözdesi olan Hüseyin Karadayı'ya ait. Ajda bu albümde Sezen Aksu'nun yeni slow şarkısı "Söz"ü ve Love Story'nin yeni bir Türkçe versiyonunu da seslendiriyor.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder