
Nazan Öncel’le çalışmaya karar vermesi, sonra Öncel’den şarkı almaktan vazgeçmesiyle başlayan bir tartışma süreci, 'Süperstar' televizyon şovu ve akabinde basında geniş yankı bulan 'Fikret Şeneş alınganlığı' Ajda Pekkan’ı medyadan ve kamuyoundan uzak tutmayan hadiseler oldu. Yine de hayranlar sabırsızlık (ve büyük bir sebat içinde) yeni albümün peşindeydi. 2005’in Ekim ayında o güne dek yapılmış herşeyi sıfırlayan ve yepyeni şarkılar için yanına Sezen Aksu’nun desteğini alan Süperstar nihayet karşımıza, yine süper, yine ondan beklenildiği gibi 'farklı' çıktı. O şimdi 'Ben aslında o gördüğün Cool Kadın değilim' diyor.
Tam anlamıyla böyle bir çıkış bekliyordum Ajda’dan. Her devrin kadını olduğunu ispat eden şarkılar olmalıydı bu albümde, başta diskonun hüzne son derece yakıştığı “Cool Kadın” olmak üzere “Vitrin” ve “Amazon” 2000’lerin Ajda’sına yakışan dört dörtlük şarkılar (Ne de olsa Pekkan'ın "Sen İste" dışında hemen hiçbir şarkısı piyasa değildi, ve yeni şarkıları da bu farkı ortaya koyuyor çok şükür). "Ancora" Sezen Aksu sözleriyle ve Süperstar'ın yorumuyla daha da devleşmiş, "Mucize" (biraz da Ajda'nın şarkıyı çok farklı tonlarda yorumlamasına da bağlı olsa gerek) adeta bir mucize gibi albümde yeralmış. Zülfü Livanelinin "Sevdalı Başım"ıyla ise Ajda Pekkan resmen döktürüyor. Albümü ilk dinlediğimde “Kaderimin Oyunu” ve “Olanlar Oldu Bana”ya da yer verilmesine anlam verememiştim ama dinledikçe onlara da alıştım. Hala sevmekte zorlandığım tek şarkı ise ancak ortalama bir popçuya yakışabilecek “Tufan” (üstelik bu şarkıya 2 versiyonluk bir yatırım yapılması ayrıca şaşırtıcı, ki her durumda 2.versiyon ötekine tercih edilebilir). "Spente Le Stelle" her ne kadar albümün genel çizgisine pek uymasa da düzenlemesi ve Ajda'nın yorumuyla albümde sırıtmıyor. Sezen Aksu dışında albümün diğer önemli isimleri ise: Can Algeç, Tuna Kiremitçi, Bülent Özdemir ve düzenlemeleriyle yine 'kulak' dolduran Kıvanch K...
Peki eleştiriler hiç mi yok bu albümle ilgili? Pekala, DMC birbirinin kopyası kartonet tasarımlarından 'daha fazlasını' yapabilirdi Ajda Pekkan için (fazladan kastım, fotoğraf çözünürlüklerinden yazı fontuna ve kartonet tasarımına kadar biraz daha 'özen'). Albümü bilgisayarda dinlemek isteyenleri de bir sürpriz bekliyor, zira track bilgileri “Diva” albümüne ait gözüküyor. Duyduğum kadarıyla albüm satışı şimdilik fena gitmese de, Doğan grubu ve Seyhan Müzik’in “Cool Kadın”ın tanıtımına daha geniş yer ayırabilecekken bu konuda fazla çaba görmememiz de oldukça enteresan.
Yine de elbette albümün yanında bu detayların fazla bir önemi yok. Ajda’yı bir sonraki kuşağa da kolayca taşıyabilecek kadar nitelikli ve uzun soluklu bir albüm “Cool Kadın”. 2000’lerin ortasında bu kez viraj Sezen Aksu desteğiyle Süperstar’a yakışan bir şekilde başarıyla dönülmüş, Türk pop tarihinin en iyi albümlerinden biri ortaya çıkarılmıştır. Ajda Pekkan ve bu albüm Türk popu için bir mucize değil de nedir?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder