7 Haziran 2006 Çarşamba

Rolling Stone Türkiye

Müzik dünyasının ve müzikseverlerin şu günlerde en çok konuştuğu şeylerden biri de dünyanın en uzun soluklu ve en çok satan müzik dergilerinden biri olan Rolling Stone. Geçtiğimiz ay 1000.sayısını yayınlayan dergi, bu aydan itibaren Türkiye nüshasıyla şimdi bu topraklarda!

Açıkçası haftalık Penguen’imi almak üzere bayiye gittiğimde gördüğüm 3 ayrı kapaklı dergiyi önce yabancı orijinalinin farklı sayıları zannederek birini elime aldığımda, o kapaktakilerin Mor ve Ötesi olduğunu görüp Türkçe başlıklara daha da dikkat kesilip logoya yeniden baktım. Bildiğimiz Rolling Stone idi basbayağı bu işte. En üstte “1000.sayı özel eki” dese de, “Sayı 1” olarak da ayrıca belirtilmişti, evet bu dergi Türkçe’ydi ve elimdeydi! Bayiye diğer 2 kapağın eski sayılar olup olmadığını sorduğumda, beni şaşırtan (ve açıkçası bir arşivcinin de iştahını kabartan) bir yanıt aldım. Meğer yayıncılar ilk sayıya koleksiyon değeri katmak ve biraz da ilginçlik yapmak için 3 ayrı kapakla çıkarmışlar (Diğerleri Madonna ve Red Hot Chili Peppers kapaklarıydı-ki her üç dergiyi de bayiinin şaşkın bakışlarına rağmen aldım!).

Ciner grubunun yayınladığı ve Mehmet Tez yönetmenliğinde çıkan derginin editöryal kadrosu da 3 güçlü isimden oluşuyor: Ayhan Abayhan, Alper Bahçekapılı ve Yeşim Tabak. İlk sayılarında 3 farklı kapağa konu olan isimler dışında bizden de Ceza, Pamela, Mor ve Ötesi, Mazhar Alanson ve “Megastar nasıl kurtulur?” başlığıyla yapılmış özel bir dosyayla da Tarkan yeralıyor. Müzik dışında sinema ve etkinlik haberleri de cabası. 1000.sayı özel eki ise başlı başına koleksiyon değerinde gerçekten.

Rolling Stone’un, Türkiye’de uzun zamandır eksikliği hissedilen kaliteli müzik dergiciliğine yeni bir boyut ve heyecan katacağına inanıyor ve yayın hayatında başarılar diliyorum. Dünyanın bütün seslerine ve müziklerine yabancı kalmayan Türk müzikseverlerin böyle dergilere ihtiyacı var.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder