3 Haziran 2006 Cumartesi

Taşbebekle romantizm

Bugünlerde “Söz: Çiğdem Talu”yla birlikte Ossi ve Sony BMG işbirliğiyle çıkan bir diğer albüm de Gönül Yazar’ın ‘pop’ söylediği yıllardan derlenen “En iyileriyle Gönül Yazar”. Hem aranjman hem de söz-müzik Türkçe pop şarkılarla albümün iyi bir satış grafiği yakalayacağına bahse girebilirim. Neden mi?

Öncelikle Gönül Yazar’ın nevi şahsına münhasır kişiliği ve çok özel sesi elbette bu albümün çok satılacağının en önemli ipucu. Sonrasında ise bu albüm için Türk sanat müziği söylediği döneminden şarkılar yerine Ossi’nin pop/aranjman döneminden şarkılar seçmesinin de epeyce rolü var. ‘Nisan Yağmuru’ ve ‘Buruk Acı’ gibi Türk sinemasının unutulmaz şarkıları abümün lokomotif şarkıları olurken, ‘Arkadaşımın Aşkısın’, ‘Dönemez ki Bana’, ‘Seni Sordum’, ‘Affet Beni’ ve ‘Senin Gibi’ gibi unutulmaz aranjmanlar bu albümde toplanmış. Aranjmanların bir çoğunun Fikret Şenes imzalı olduğu albümde Tanju Okan’la birlikte Türk popunun en sevilen hitlerinden ‘Hasret’ olarak dinlediğimiz George Moustaki şarkısı ‘Le Meteque’, Gönül Yazar versiyonu ‘Özlediğim Sevgili’ ile yeralıyor. Ülkü Aker sözleriyle bir zamanlar Ayla Algan’ın da yorumladığı ‘Laf Aramızda’ ve yine Aker sözleriyle 60’ların sonlarında hit olmuş ‘Çapkın Kız’ ve ‘Şıpsevdi’ de albümdeki diğer önemli aranjmanlardan birkaçı.

Sinema tarihimizde nasıl ki Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ya da Filiz Akın gibi olmazsa olmaz bayanlar zirveye ortaksa, Gönül Yazar’ı da müzik tarihimizin olmazsa olmazlarından biri olarak gördüğümü söylemeliyim. İlginç bir nokta da, bu “En İyileriyle Gönül Yazar” albümü uzun yıllardır albüm yapmayan taşbebeğimizin cd formatlı ilk albümüymüş. Bir süre önce kızkardeşi Belkıs Özener'in albümüyle listelerde büyük başarı yakalayan 60’lı ve 70’li yılların saf romantizmini ve aşk dolu günlerini yeniden yaşamak istiyorsanız, benden size tavsiye: Bu albüm kaçmaz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder