17 Haziran 2006 Cumartesi

Yeni Türkü'den 'Koleksiyon'

Yağışlı havanın yerini yavaş yavaş sıcak günlere ve gülen güneşe bıraktığı şu günlerde hareketlenen müzik piyasasında en çok konuşulan albümlerin başında Ajda Pekkan’ın ‘Cool Kadın’ı geliyor. İlk izlenimlerimin oldukça olumlu olduğu albümü önümüzdeki haftaya saklıyorum ve sizlere son günlerde sık dinlediğim birkaç albümden bahsetmek istiyorum.

İlk kez 2003 yılında “Koleksiyon” adıyla bir best of albüm yapan Yeni Türkü grubu, bu albümün başarısıyla ertesi yıl da serinin devamını getirmişti. Geçtiğimiz ay yayınladıkları “Koleksiyon-3” ise bu serinin (şimdilik) son halkası olarak oldukça iyi bir derleme olarak karşımızda. “Külhani Şarkılar” ve “Süper Baba Film Müzikleri” albümleri ile 1990 yılında verdikleri Rumeli Hisarı konser albümünü içeren derlemede ayrıca, 1979 tarihli “Buğdayın Türküsü” albümünden de dört parça yeralıyor. Müziklerinde hep doğal bir “zamansızlık” bulduğum Yeni Türkü, şarkılarıyla hiç eskimediler ve bu albümlerle de arşivlik değerlerini artırıyorlar. Özellikle Süper Baba’yı birçokları için tüm zamanların en iyi dizisi yapan da Cengiz Onural’ın ve Yeni Türkü’nün müzikleridir diye düşünüyorum.

Bulutsuzluk Özlemi de 3 albümlerinin yeniden basımlarını içeren bir derlemeyle arşivlerde yerini aldı. “Uçtu Uçtu”, “Güneşimden Kaç” ve “Yol” albümleri Bülent Erkmen’in yine müthiş bir iş çıkardığı ve daha çok bir yumruğu andıran kapak tasarımıyla tek pakette dinleyiciye ulaşıyor. 1984’den beri müzik yapan ve “Tepedeki Çimenlik”, “Güneşimden Kaç”, “Boyalı Kuş” ve “Yine Düştük Yollara” gibi şarkılarıyla rock müziğimizde bir duruşu olan Bulutsuzluk Özlemi severler 3 albümlük bu seti kaçırmamalı.

Yeni bir haftanın eşiğinde son bir hatırlatma…Kenan Doğulu’nun uzun zamandır beklenen albümü “Festival” başta olmak üzere, Işın Karaca, Gülben Ergen, Demet Akalın, Yıldız Tilbe, Serdar Ortaç ve Hepsi’nin yeni albümleri de önümüzdeki günlerde piyasada sıkça duyacağımız şarkıları içeren “yaz albümleri” olacak gibi gözüküyor.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder