2 Mayıs 2006 Salı

“Beni Benle Böyle”

'Bu başlık da neyin nesi?' diyeceksiniz. Masamda epeydir duran Funda Arar’ın yeni albümü “Son Dans”ta sevdiğim şarkılardan biri bu. Antonis Vardis imzalı bu aranjman dışındaki şarkıların çoğu her zamanki gibi sanatçının eşi Febyo Taşel’e ait. Bunun dışında Burcu Tatlıses, Günay Çoban, Saro Secikyan, Müfide İnselel, Kıraç, Namık Nagdaliev ve Funda Arar’ın kendisi de albüme söz ve besteleriyle katkıda bulunan isimler olmuş.

Bergen’in “Benim için üzülme”sini bu albümde yeniden yorumlayan sanatçı, tanıdığımız Funda Arar'dan farklı bir portre çizmemeyi tercih etmişe benziyor. Özellikle klip parçası “Karartma Geceleri”, “Karaya Vuran Gemiler Gibi” ya da “Savur”u başkasından duyduğumuzda şaşıracağımız gibi. Albümle aynı ismi taşıyan “Son Dans” kapanış şarkısı olarak iyi bir seçim. Bunun dışında “Bu sabah güneş doğmuyor”un alaturka duygusu, “Camdan Kalp”in hüznü ve “Yasak Elma”nın ‘Müfide İnselel’ rengi kulağa çarpan hoş detaylardan bazıları… Bu yazıya başlık da olan aranjman dışında, özellikle “Skandal”a bayıldığımı söylemeliyim. Albümün genel çizgisinden ve Arar’ın şarkıları yorumlarken üzerinde özellikle durduğu isabetli (açıkçası bazen de aşırıya kaçtığını düşündüğüm) kararlılığından ve vurgusundan uzakta, kendi halinde, eğlenceli bir ‘sakinlik’ arzeden bu şarkının albüme de konsept olmasını ve tarzının diğer şarkılara da üstünlük sağlamasını dilerdim ama tahmin ediyorum ki gölgede kalacak bir şarkı olacak bu (tabii umalım ki öyle olmasın).

İlk albümü “Sevgilerde”nin sonrasında Kıraç’la birlikte yaptığı “Sevgiliye” ve 2. solo albümü “Alagül” onun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştı. Bir önceki albümü “Sevda Yanığı”ndaki birçok şarkısı da dillere yerleşen Funda Arar, bu kez yine aynı tarzıyla ve yeni şarkılarıyla dillere yerleşmeye hazır. Kabul edelim, onda rock da var, pop da var, arabesk de var. Ama hepsini kendi çizgisine oturtmayı ve kendine özgü bir tarz yaratmayı başarmış, ki bu da Funda Arar’ı bir ‘marka’ yapmaya yetiyor.

Olcay Tanberken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder